Trustbank Amanah

De Trustbank Amanah is een bank gebaseerd op een Islamitisch principe: rente is niet toegestaan: Islamic Banking is een systeem van bankieren dat in overeenstemming is met de geest, het karakter en het waarde systeem van de Islam en het wordt geleid door principes vastgelegd in de Shariah oftewel het Islamitisch Recht. Centraal in deze vorm van bankieren staat dat geld zelf geen intrinsieke waarde heeft en niet uit zichzelf kan toenemen. Om te kunnen toenemen moet geld op een productieve manier worden gebruikt, dus in reële goederen worden geïnvesteerd. Geld creëren uit geld alleen is verboden, daarom is rente niet toegestaan.

Studio Dutches (aka Westontwerp) ontwikkelde een huisstijl waarin de Islamitische roots duidelijk aanwezig zijn. In het logo, kleurgebruik en het gebruik van patronen.


ClientStas | International, SurinameServicesArt Direction, Corporate IdentityYear2017

Meer weten?

Contact

“Wij worden geïnspireerd door initiatieven van organisaties, mensen en merken die de wereld eerlijker willen maken, een betere toekomst willen creëren. Die verhalen vertellen we graag met mooi ontwerp en effectieve communicatie die dat voor iedereen duidelijk maakt”.

Privacy Preference Center