Over ons

Studio Dutches is het bureau van Karin Verputten en Hans Hogenboom. Karin en Hans zijn ervaren grafische vormgevers met opdrachtgevers in Nederland maar ook in Suriname, Curacao en de BES eilanden. In samenwerking met een breed netwerk van communicatie-professionals ontwikkelt Studio Dutches visuele communicatie die werkt. Doelstellingen worden vertaald in creatieve oplossingen. Van het creëren en doorvoeren van een nieuwe branding (de look & feel, de huisstijl) tot en met de realisatie van nieuwe communicatiemiddelen, zowel gedrukt als digitaal.

Karin Verputten | Grafisch en Dessin ontwerperNa 30 jaar nog steeds gek op de details van design. Details in ontwerp, kleurgebruik, typografie, materiaal en productie. Geïnspireerd door architectuur, patronen, duurzaamheid en Japan. Teamspeler, kwaliteit gedreven, praktisch en loyaal.
Pattern design
Hans Hogenboom | Art Director & Grafisch ontwerperInmiddels 30 jaar ervaring maar altijd het gevoel of het net begonnen is. Het werk en de omstandigheden veranderen maar de essentie blijft hetzelfde: de boodschap visueel vertalen naar de doelgroep.
Ons netwerkWe hebben in de loop van 30 jaar een uitgebreid netwerk opgebouwd. Mooie samenwerkingen met communicatiebureaus, tekstschrijvers, fotografen en producenten in het hele koninkrijk. Studio Dutches is in 2023 aangehaakt bij Coopkracht in Zutphen. Deze coöperatie bestaat uit creatieven die werkzaam zijn in diverse vakgebieden, zoals architectuur, product ontwerp, marketing & communicatie, fotografie & film en grafisch ontwerp. Een bundeling van kennis en inspiratie met een groot netwerk waarmee we onze opdrachtgevers nog beter kunnen bedienen.
naar coopkracht
Van Curaçao naar ZutphenWe zijn digital nomads met trouwe klanten. En zo konden we in 2021 - na 14 jaar met veel plezier op Curaçao gewoond en gewerkt te hebben - onze werkzaamheden voortzetten in Nederland.
OnderwijsHans en Karin delen hun kennis en ervaring ook via het onderwijs o.a. in de vorm van lesmateriaal ontwikkelen en het geven van workshops.
Netwerkorganisatie Soroptimist InternationalKarin is lid van Soroptimistclub Zutphen, een regionale club van de De Unie van Soroptimistclubs in het Koninkrijk der Nederlanden en in Suriname en onderdeel van de wereldwijde netwerkorganisatie Soroptimist International. Soroptimisten willen wereldwijd de levensomstandigheden en de status van vrouwen en meisjes verbeteren door middel van onderwijs en economische en politieke bekrachtiging. Het thema van 2011-2030 luidt dan ook: ‘Empowerment of Women through Education and Leadership’.De 17 Sustainable Development Goals van de VN zijn mede richtinggevend voor de basisactiviteiten van de Soroptimisten.
naar soroptimist.nl

Studio Dutches ontwerpt voor mensen, merken en organisaties