Pensioenfonds Caribisch Nederland (PCN)

Nadat Bonaire, Statia en Saba de status kregen van een Bijzondere Gemeente van Nederland is PCN gestart om de eilanden te voorzien van een pensioenregeling voor de ambtenaren. Voor de visuele identiteit is bewust gekozen voor een locale beeldtaal. Het is een eigen Pensioenfonds en vooral niet een door Nederland opgelegde maatregel door te benadrukken dat “wie betaald, bepaald.”

PMCN
PMCN is de investeringsmaatschappij van het Pensioenfonds Caribisch Nederland. De visuele identiteit is daarom een afgeleide van de huisstijl van PCN. Dit kan een overduidelijke referentie zijn maar ook een subtiele verwijzing. PMCN heeft een eigen identiteit nodig, los van PCN. De communicatie is immers strategisch afwijkend van PCN. Waar PCN gericht is op de leden verkent PMCN veel meer de zakelijke markt. De toon is daarom zakelijker en rationeler.


ClientPCNServicesArt Direction, Corporate Identity

Meer weten?

Contact

“Wij worden geïnspireerd door initiatieven van organisaties, mensen en merken die de wereld eerlijker willen maken, een betere toekomst willen creëren. Die verhalen vertellen we graag met mooi ontwerp en effectieve communicatie die dat voor iedereen duidelijk maakt”.

Privacy Preference Center